Pieter Teekens en de Aanverwante Artikelen

Sommige mensen kunnen uitvoerig vertellen wat ze ’s nachts zoal dromen. Complete filmscripts schieten voorbij, met wilde achtervolgingen en ingewikkelde intriges. Ik hoor niet bij deze groep.

De enkele keer dat ik eens weet dat ik iets heb gedroomd, gaat het om een klein en onbenullig detail, dat mij soms nieuwsgierig maakt naar de rest van de droom. Soms, want de futiliteit van mijn dromen is ongeƫvenaard. Een kleine greep uit de collectie:

  • Ik zit in de trein en kijk uit het raam. Een weiland met hier en daar een koe flitst voorbij.
  • Ik leg aan iemand uit dat de vertaling van het woord ’terp’ in het Engels ’taster’ is.
  • Rijdend op een brede snelweg haal ik een auto in en ga na het inhalen weer keurig rechts rijden.
  • Ik ben de zanger van een band met de naam ‘Pieter Teekens & de Aanverwante Artikelen’.

Spannender dan dit wordt het niet. Slaap ik zo vast dat ik ’s ochtends al mijn energie nodig heb om wakker te worden, waardoor alle fantastische science-fiction verhalen met spectaculaire beeldeffecten als sneeuw voor de opkomende zon verdwijnen? Of gaat mijn nachtelijke hersenactiviteit gewoon niet verder dan dit soort simpele verhaaltjes? Misschien toch maar eens m’n laptop mee naar bed nemen om m’n eerstvolgende interessante droom gelijk vast te leggen voor het nageslacht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.