Alle mensen wordt gek

Na een mislukte winkelpoging in een biologische supermarkt zat ik vandaag natgeregend in de McDonald’s een hamburger te eten. Toen ik snel nog even wilde kijken hoe het op Twitter gesteld was werd ik aangestoten door mijn buurman.

“Alle mensen wordt gek van telefoon. Is niet goed!”

Dat zei de Turkse man die mij indringend aankeek. Hij zat naast mij een kopje koffie te drinken, maar ik had ‘m in alle haast nog niet eens opgemerkt. Hij wees op de drie mensen naast me, die alle drie BigMac-kauwend naar hun mobiele telefoon zaten te turen. Niemand keek nog naar elkaar, of naar buiten of naar de lucht, zei hij.

Een zonderlinge ontmoeting was het. We hebben even kort gepraat over het slechte weer, onze kinderen en onze ouders. Mijn lunchpauze zat er alweer bijna op, dus ik stond op en gaf de man een hand. Toen ik het restaurant verliet zag ik uitsluitend kauwende mensen naar hun telefoons kijken. Gek.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.