Harry Belafonte let op de kleintjes

Kokosnoot

Luisterend naar één van mijn favoriete nummers van Harry Belafonte deed ik gisteren een vreemde ontdekking. Het gaat hier om het nummer Coconut Woman, dat gaat over een dame die luidkeels haar kokosnoten op de markt aanprijst.

Beluister het liedje maar eens, en laat het op je inwerken. Harry zingt er vrolijk op los, en een achtergrondkoortje geeft af en toe antwoord. Een antwoord dat uit drie lettergrepen bestaat, en dat ik al sinds mijn jeugd versta als ‘CO-CO-NUT’. Niet heel vreemd, omdat dat toch is waar het liedje over gaat.

Toen Harry gisteren echter weer eens door de boxen van mijn auto schalde hoorde ik ineens dat het koortje iets heel anders zingt. Iets onduidelijks waar een paar f-klanken in te ontdekken zijn. Google leverde het verlossende antwoord: het koortje zingt ‘Four for five!’, doelend op de prijs van de kokosnoten in het liedje. Een speciale aanbieding, dus.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.