Befhoer

Je staat op Schiphol te wachten om in te checken voor een vlucht naar een tropische bestemming als plotseling je telefoon gaat. Een van je collega’s meldt dat er een storing is opgetreden in een belangrijk computersysteem. Jij bent de enige die het wachtwoord weet, en dat wachtwoord hebben je collega’s NU nodig. Ze zitten met z’n tienen gespannen te wachten en zijn erg opgelucht dat je nog niet in het vliegtuig zit.

befHoer, dat is het wachtwoord waar je collega’s naar vragen. Waarom heb je dat in vredesnaam als wachtwoord bedacht? Waarom geen Welkom123 of een fantasieloos Admin of Geheim? Nee, jij moest zo nodig een lollig wachtwoord verzinnen: befHoer. Nu je er weer aan denkt komt er weer een grijns op je gezicht: het is en blijft een grappig woord.

‘Hallo? Ben je daar nog?’, vraagt je collega nog eens. ‘Ja, Edwin. Ik ben er nog. Het wachtwoord is befHoer. Met een hoofdletter H, ja.’

Snel hang je op, wetend dat je je collega’s een hilarische middag hebt bezorgd. Dat de andere twee systemen die je beheert respectievelijk pijpSlet en zaadHeks als wachtwoord hebben zullen ze nooit te weten komen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.